Test przesiewowy na obecność przeciwciał IgG w kierunku antygenów pokarmowych. U podstaw tezy o zasadności wykonywania takiego testu leży przekonanie, że każdy z nas wykazuje swój indywidualny wzór tolerancji/nietolerancji pokarmowej, podobnie jak każdy z nas ma niepowtarzalne linie papilarne na opuszku palca.

System odpornościowy każdej osoby odzwierciedla reakcje pokarmowe poprzez normalny bądź zwiększony poziom określonych przeciwciał. Podwyższone stężenie przeciwciał może być spowodowane niewydolnością bariery jelitowej, taką jak na przykład zespół nieszczelnego jelita, która pozwala makroelementom na przenikanie przez tę barierę. W efekcie może to prowadzić do różnych reakcji patologicznych takich jak alergie, zaburzenia metaboliczne, choroby endokrynologiczne, a nawet reakcje autoimmunologiczne.

Wraz z wynikiem testu (wykonanego z surowicy krwi) pacjent otrzymuje swój własny profil pokarmowy, dzięki któremu będzie w stanie wykluczać i zastępować konkretne produkty, a także rozpoznawać zależność pomiędzy przyjmowaniem niektórych składników pokarmowych, a swoją kondycją zdrowotną.

Badane antygeny pokarmowe:

Ananas, Anyż, Arbuz, Awokado, Bakłażan, Banan, Batat, Bazylia, Biała kapusta, Białe winogrono, Białko jajka, Boćwina, Bób, Brokuł, Brokuł rzymski, Brukiew, Brukselka, Brzoskwinia, Burak ćwikłowy, Camembert, Cebula, Cheddar, Chrzan, Ciecierzyca, Cukinia, Cykoria, Cykoria endywia, Cykoria czerwona, Cynamon, Cytryna, Czosnek, Czosnek niedźwiedzi, Daktyl, Dorsz, Drożdże piekarskie, Drożdże piwowarskie, Dynia Hokkaido, Dziczyzna, Dziki ryż, Ementaler, Fasola czerwona, Fasola żółta, Fasolka szparagowa, Gouda, Grejpfrut, Groch cukrowy, Groch zwyczajny, Gryka, Gruszka, Grzyby jadalne, Guma karobowa (emulgator E410), Imbir, Indyk, Jabłko, Jagnięcina, Jarmuż, Jeczmień, Jelenina, Jogurt, Kaczka, Kakao, Kalafior , Kalarepa, Kalmar, Kamut (stara odmiana pszenicy), Kantalup, Kapusta czerwona, Kapusta pekińska, Kapusta włoska, Karczoch, Kasztan jadalny, Kawa, Kiwi, Kminek zwyczajny, Kokos, Kolendra, Komosa ryżowa, Koper, Koper włoski, Krewetka, Kropidlak czarny, Kukurydza, Kumys, Kurczak, Łosoś, Łubin, Mak, Makrela, Malina, Małże, Mandarynka, Mango, Marchew, Maślanka, Migdał, Miód, Mleko, Mleko kozie, Morela, Mozzarella, Natka pietruszki, Ogórek, Olej szafranowy, Oliwa, Oregano, Orkisz, Orkisz zielony, Orzech laskowy, Orzech makadamia, Orzech nerkowca, Orzech włoski, Orzech ziemny, Owies, Owoc Karobu, Papaja, Papryka, Parmezan, Pasternak, Pestka dyni, Pestka słonecznika, Pieprz Cayenne, Pieprz czarny, Pietruszka zwyczajna, Pistacja, Pomarańcza, Pomidor, Por, Porzeczka, Proso, Pstrąg, Pszenica, Pszenica samopsza, Roszponka, Rozmaryn, Rukola, Ryż, Rzepak, Rzeżucha, Rzodkiew, Sałata lodowa, Sałata siewna, Sardynka, Seler, Seler naciowy, Ser Appenzeller, Ser Gruyère, Ser kozi, Ser owczy, Ser tylżycki, Serek wiejski, Sezam, Siemię lniane, Skorzonera, Słonecznik bulwiasty, Soczewica, Soja, Sola, Struś, Szałwia, Szarłat, Szczypiorek, Szparagi, Szpinak, Śledź, Śliwka, Truskawka, Tuńczyk, Twaróg, Tymianek, Wanilia, Wieprzowina, Wiśnia, Wołowina, Ziemniak, Żółtko jajka, Żyto.

UMÓW WIZYTĘ